Wij zijn Dam!

Lokale economie

met eigen betaalsysteem

voor Rotterdammers

door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Rekening openen / upgraden

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Rekening openen / upgraden

Dam wordt vaak vergeleken met Stablecoin of Bitcoin. Er zijn echter grote verschillen en in dit artikel leg ik dat uit. Als je handelt in Dam is het fijn de praktische relatie met de euro te begrijpen. Hoe zet je nu een euro om naar Dam en andersom: hoe maak je van een Dam weer een euro? In dit artikel vertellen we wat de toegevoegde waarde is van betalen in Dam en hoe snel je ‘er weer vanaf komt’.

Per 7 september 2021 is de bitcoin nationaal wettelijk betaalmiddel in El Salvador.  De 40-jarige president Nayib Bukele nam op 9 juni 2021 een wet aan die Bitcoin accepteert als valuta waarin burgers belasting kunnen betalen. Daarmee maakt het land nieuws. De US-dollar was sinds 2001 de officiële valuta in El Salvador. Salvadoranen kunnen nu dus ook kiezen hun belasting in bitcoin te boeken op de landelijke wallet Chivo.

Coolsingel, Blaak, Hofplein, het bekende rijtje Rotterdamse straten uit Monopoly. Daar wil je zitten als Rotterdams geld!

Zondag 18 juli vieren we onze achtste verjaardag. We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn tussen 15.00 uur en 18.00 uur op het buitenterras van Parqiet in Het Park bij de Euromast.

Heerlen heeft een lokale munt die het Heerlens Heitje heet. Het Heitje kan alleen bij acht kleine lokale ondernemingen besteed worden. Uitkeringsgerechtigden kunnen Heitjes verdienen met gemeenteklussen. De beloning in Heitjes wordt voor de belastingdienst en de gemeente een-op-een gezien als een betaling binnen de wettelijk vrijgestelde vrijwilligersvergoedingsruimte. Zo wordt voorkomen dat de uitkering wordt gekort. Wat is slim en nieuw aan het Heitjes-idee in Heerlen?