Dam is een initiatief van zeven Rotterdamse zelfstandig ondernemers, bedacht in 2012, gestart in 2013. Of eigenlijk een initiatief van een paar honderd enthousiastelingen, believers, durfals. Want we doen het niet voor onszelf, we doen het vóór jullie, we doen het mét jullie.

Dam'mers

Het begint bij onze deelnemers, Dam rekeninghouders, ook wel Dam'mers genoemd. Zij maken dat Dam werkt. Door te adverteren en door liever binnen de community in te kopen dan erbuiten. Lokaal gunnen, dat werkt!

Bestuur

Ada van Dijk
Ada van Dijk
Is voorzitter en helpt Dam te denken in concepten en toepassingen. Daarnaast speurt ze altijd naar nieuwe rekeninghouders en sponsoren. In het dagelijks leven is Ada social designer.
 
Arie Smitskamp
Arie Smitskamp
is secretaris van het bestuur. Hij is verantwoordelijk voor de deelnemers­administratie, het online bankieren, adverteren, de betaal app en de website. In het dagelijkse leven is Arie projectleider en mediator.
 
Christine Gardner
Christine Gardner
is penningmeester en een kei in klantvriendelijkheid. Zij biedt ondersteuning aan onze community en helpt bij evenementen. In het dagelijks leven is Christine vertaler Nederlands - Engels.
 
Klaas van der Burg
Klaas van der Burg
is bestuurslid, werkt aan de samenwerking met diverse partners en is 'vliegende keep'. In het dagelijks leven adviseert Klaas startups.
 
 

Kernteam

Rond het bestuur bevindt zich een groep fijne helpers. Rotterdamse ondernemers die hun professionaliteit aanbieden. Bestuur en deze helpers vormen samen het kernteam.

Dit zijn ze:

 

Met grote dank aan...

DAM had niet kunnen komen tot waar we nu zijn zonder de hulp van een heerlijke groep mensen die ons, veelal belangeloos, hielpen of helpen. Ere wie ere toekomt, dit zijn ze:

Bob Bennink
Bob Bennink
Was mede-oprichter en eerste penningmeester van Dam. In het dagelijks leven leidt en begeleidt Bob startups.
 
Borislav Varadinov
Borislav Varadinov
ontwierp de icoontjes in ons bancaire systeem en helpt ons regelmatig met grafisch ontwerp.
Brigitte Boits
Brigitte Boits
is onze Art director. Ze ontwierp ons beeldmerk en bewaakt onze huisstijl.
Cédric Ceulemans
Cédric Ceulemans
is social designer. Bedacht de 'I give a DAM' campagne, ontwierp het beeldmerk ervan en fotografeerde en interviewde de Dam'mers die je in onze website banners ziet.
Claudy te Brake
Claudy te Brake
is altijd bereid grafisch werk te leveren voor onze website.
Esther Janssen
Esther Janssen
helpt Dam bij de communicatie en in het bijzonder bij persberichten.
Harry te Riele
Harry te Riele
was vanaf dag één tot eind 2020 onze voorzitter, bedenker van Dam als systeem. Denkt altijd drie stappen vooruit. In het dagelijks leven is Harry transitiespecialist.
Johan Kauffman
Johan Kauffman
adviseert Dam op fiscaal gebied zoals bijvoorbeeld btw vraagstukken.
Pieter Kuiper
Pieter Kuiper
helpt ons bij grafisch werk zoals flyers en ons jaarverslag.
Remco Wijnings
Remco Wijnings
werkt aan innovatie en betrouwbaarheid van onze automatisering. In het dagelijks leven is Remco Business analist.