adverterenAdverteren bij Dam, het is de basis voor het leggen van contacten met klanten of leveranciers. Het kan je bijverdiensten opleveren, of verlaging van je eurokosten, altijd leuk!

Met een particuliere rekening mag je tot 20 advertenties plaatsen, met een zakelijke rekening tot wel 200. Helemaal gratis! Verhuur je dus bijv. 5 vergaderruimtes en zoek je een timmerman en hostess, dan kun voor alle 7 een eigen advertentie met beschrijving, prijs en foto maken.

De Handleiding Adverteren bestaat uit 5 delen:

  1. Profiel completeren
  2. Advertentie aanmaken
  3. Advertentie controleren
  4. Advertentie bewerken
  5. Advertentie verwijderen

 

1. Profiel completeren

Via je advertentie wil je in contact komen met potentiele kopers. In je profiel geef je aan via welke wegen dat contact gelegd kan worden. Opties zijn in ieder geval je profielnaam, je website, je Facebook pagina, LinkedIn account en Twitter account. Die adressen tonen we bij al je advertenties, publiek dus.

Verder kun je in je profiel aangeven of andere Dam'mers, in het besloten deel van het Dam systeem, je mailadres, woon/werkadres en telefoonnummer mogen inzien. Deze gegeven zullen uit privacy overwegingen nooit op de website worden gepubliceerd.

Om je profiel te bewerken, kies Mijn Rekening, log in en klik op Mijn Profiel.

 

2. Advertentie aanmaken

Om een nieuwe advertentie aan te maken, klik je in het startscherm van je rekening op 'Plaats een advertentie' of kies je de menu optie 'Persoonlijk' -> 'Advertenties' en vervolgens 'Advertentie aanmaken'.

Je komt in een scherm waarin je stap voor stap je advertentie kunt invullen.

Soort
Geef aan of je iets aanbiedt of vraagt.

Titel
Kies een korte en pakkende titel.

Categorie
Kies in welke categorie jouw advertentie valt.

Prijs
Kies het Dam deel van de prijs die je wilt vragen. Verderop geef je het Eurodeel aan en de tariefsoort.

Permanente advertentie
Vink aan voor een permanente advertentie. Publicatie- en verloopdatum worden dan leeggemaakt.

Publicatiedatum
Geef aan op welke datum je advertentie gepubliceerd moet worden.

Verloopdatum
Geef aan op welke datum je advertentie verloopt moet worden. Standaard is 12 maanden na publicatie maar dit mag je zowel korter als langer zetten.

Prijs in Euro's
Dit is de prijs die je naast het Dam deel vraagt. Zo kun je je reguliere stuksprijs of uurtarief van bijvoorbeeld 80 Euro opsplitsen in 60 Dam en 20 Euro. Je mag de verhouding helemaal zelf weten. Als je prijs of de verhouding Dam/Euro wijzigt boven een bepaald bedrag, dan kun je dat aangeven in de omschrijving van de advertentie.

Tariefsoort
Geef aan wat voor soort tarief het betreft.

BTW tarief
Vooral voor ondernemers: geef aan welk btw percentage van toepassing is.

Omschrijving
De omschrijving van je advertentie. Het is handig als je de tekst van tevoren bedacht hebt, dan kun je deze naar de advertentie knippen en plakken. Om linkjes te maken of opmaak toe te voegen, gebruik je de icoontjes in de balk boven het bewerk venster. Linkje gemaakt? Denk erom om 'Openen in een nieuw venster' aan te klikken! Tot slot: Gebruik in je tekst alle woorden waarop je gevonden wilt worden als website bezoekers erop zoeken.

Afbeelding toevoegen
Als je en afbeelding toevoegt dan wordt je advertentie getoond op de website. Plaats bij voorkeur plaatjes in een 4:3 formaat en minimaal 200 pixels hoog. Dit zijn de minimum eisen die Facebook stelt als je je advertentie incl. foto wilt delen.

 

3. Advertentie controleren

Ga naar www.rotter-dam.nl en kijk of je advertentie wordt getoond in het rijtje met nieuwste advertenties. Klik je advertentie aan en bekijk deze alsof je een geinteresseerde potentiele koper zou zijn. Is 'ie goed? klik ook even de adres buttons onder je advertentie aan en controleer of ze op de juiste pagina uitkomen.

Nog niet tevreden? Kijk in deel 4 hoe je je advertentie kunt wijzigen.

 

4. Advertentie wijzigen

Om een bestaande advertentie te wijzigen, log je in, kies je de menu optie 'Persoonlijk' -> 'Advertenties' en klik je op het bewerk-icoontje (edit) achter de betreffende advertentie. Je komt dan in hetzelfde scherm als bij deel 3 (advertentie aanmaken) en kunt alles wijzigen wat je maar wilt. Wil je de contact buttons onder de advertentie wijzigen? Volg dan de instructies in deel 1 (profiel bijwerken).

 

5. Advertentie verwijderen

Ja, ook dat is belangrijk. Zeker met tijdelijke aanbiedingen of wijzigingen in je bedrijfsactiviteiten. Je kunt verwijderen vooraf inplannen door een einddatum geldigheid op te geven. Na die datum is hij voor niemand anders dan jijzelf nog te vinden. Een andere mogelijkheid is echt verwijderen; klik daarvoor op het verwijder-icoontje (delete) achter de desbetreffende advertentie.


Vragen?

Verdere vragen, opmerkingen of verbeterpunten? Neem gerust contact op via support@rotter-dam.nl.

 

Let op!