echtrotterdamserfgoedSeptember 2017 - Met trots kunnen we melden dat Museum Rotterdam ons heeft opgenomen in zijn actieve hedendaagse collectie 'Echt Rotterdams Erfgoed'.

Op aangeven van Esther Janssen (Wijvan010) besloot het museum deze zomer hiertoe. Curator Nicole van Dijk bracht ons persoonlijk het nieuws. De museumstaf had Dambestuurders Klaas van der Burg en Harry te Riele geïnterviewd, ons webplatform en de jaarverslagen bekeken en sindsdien ziet het museum Dam als een initiatief dat verbindend werkt voor de stad.

Het besluit geeft ons een plaats in de 'unieke schatkamer van en voor de stad Rotterdam'. Andere plaatsen worden bezet door Slagerij Schell ('het lijkt hier vaak net een reünie'), sportleraar Khalid ('bij kinderen begint de toekomst, ik wil ze leren het beste uit zichzelf te halen'), het Broodfonds Rotterdamse Gilden en burgemeester Aboutaleb. 

Museum Rotterdam wil een katalysator zijn voor verbindingen met en tussen Rotterdammers. Wij doen het geld-verhaal daarin, wat ons betreft.

Harry te Riele,
Voorzitter Dam

 

Let op!