Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Op 7 februari 2024 vond de periodieke bestuursvergagdering van Stichting De Alternatieve Munt plaats. Op de agenda o.a. het halfjaarlijkse (her)benoeming van bestuursleden. Normaalgesproken een hamerstuk, deze keer niet.

Ada van Dijk legt voorzittershamer neer

Na een periode van ruim twee jaar als voorzitter van de Stichting heeft Ada van Dijk besloten een mooie stap te zetten. Zij gaat zich volledig richten op schuldhulpverlening en budgetcoaching. In die rol wordt zij, zoals de vegadering constateerde, 'extreem experimeterend rekeninghouder' van Dam. Omdat dit moeilijk te combineren valt met het voorzitterschap, besloot zij terug te treden.

Ada maakte naam in het Bestuur door het zakgeldproject van Fonds Prosperita Rotterdam een kickstart te bezorgen. Ze wierf leuke winkels waar de scholieren hun (Dam) zakgeld konden besteden en begeleidde persoonlijk 'lichting 2' van het project.

Stichting DAM is Ada zeer erkentelijk voor haar bijdrage en kijkt uit naar haar plannen als 'extreem experimenterend rekeninghouder'.

Terug van weggeweest: Harry te Riele

En waar Ada de voorzittershamer neerlegde, pakte Harry te Riele deze op. Als founding father van Stichting DAM bleek het 'loslaten' van twee jaar geleden teveel van Harry gevraagd. De Stichting kijkt uit naar nieuwe initiatieven en volgende experimenten die zij met Harry kan gaan maken.

Welcome home boy!

Let op!