Hallo, wij zijn Dam!

Dam is Rotterdams geld

Het is eerlijk, warm en
houdbaar

Een tweede portemonnee?
Liever lokaal?
Eerlijker geld?
Ons eigen geld?

Zo werkt het

Zakelijk

Rotterdamse Ondernemer?

Open hier gratis je zakelijke rekening

Gratis adverteren
1% contributie
Gratis betaalapp
Renteloos krediet

Open rekening

Particulier

Ondernemende Rotterdammer?

Open hier gratis je particuliere rekening

Gratis adverteren
1% contributie
Gratis betaalapp

Open rekening
RoSA paneldiscussie juli 2019
 

In 2010 kondigde de Rotterdamse Sociale Alliantie aan dat onze stad in 2020 armoedevrij moest zijn. Dat is ze negen jaar later nog lang niet en stadgenoten van links tot rechts schamen zich voor de omvang en hardnekkigheid van schrijnende situaties. Op 1 juli praatte RoSA! een overvolle Pauluskerk bij over het nieuwe gemeentelijke armoedebeleid.

Met een net verschenen, breed in het college gedragen beleidsnota zocht wethouder Michiel Grauss verdieping met een forum en de zaal. Dam was erbij - we sparren sinds 2014 met rekeninghouders en de Pauluskerk over de potentie van lokaal geld. Tijdens de bijeenkomst vroegen we wethouder Grauss publiekelijk om een stap dieper te gaan dan het optimaliseren van hulproutines - hoe nodig dat óok is.

"Er was nog nooit zoveel geld in de samenleving als nu maar het bereikt de arme laag niet. We zullen dieper moeten gaan dan het optimaliseren van de schuldhulp. Geld diversificeert op dit moment. Als Rotterdam maandelijks, stel, voor 25 miljoen euro geefgeld uitkeert, dan is dat geld binnen drie keer betalen de regio uit. Rotterdam, claim innovatieruimte in Den Haag de komende vijftien jaar, ook op taboe-onderwerpen als de loonpolitiek, zodat we meer kunnen experimenteren. Technisch is het bijvoorbeeld mogelijk een procent of tien, vijftien van al dat maandelijkse geefgeld te koppelen aan onze lokale middenstand. Wethouder, recht uw rug, ook op gevoelige onderwerpen en ga samen aan de slag."

Wordt vervolgd.


Harry te Riele
Voorzitter DAM