Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

De Hogeschool Rotterdam hostte het Engage & Dam event (Deeleconomie en lokaal geld) van 8 oktober. En Dam verwelkomde haar 400e rekeninghouder.

Engage Rotterdam had voor het event een Dam rekening geopend en zo kon je je entree in Dam betalen. Ook het brood van de Bakkerswerkplaats, Dam'mers van het eerste uur, kon je in Dam afrekenen. Met de Dam betaal app. En zo onstond een stukje extra economie.

Na korte lezingen door Koen Verberne (PhD on complementary currencies), Justien Marseille (docent aan Hogeschool Rotterdam) en Christine Gardner (bestuurslid Dam) gingen de bezoekers uiteen in 4 groepen. De opdracht: ontwerp een initiatief voor de deeleconomie en verbind dat met lokaal geld.

Onder leiding van Dam'mer Ada van Dijk (Engage Rotterdam) en de crew van Engage ontstonden er 4 prachtige initiatieven. Een verslag tref je aan op de website van Engage.

Dam'mer 400!

Elrein is Dam'mer 400Ook leuk: Dam bestuurder Christine Gardner kon Dam'mer 400 verwelkomen.

Elrein Blom, deelneemster aan het Engage event, was de gelukkige en mocht de bubbels in ontvangst nemen.

 

Met dank aan de organisatoren Mirjam Fondse (event management Dam) en Ada van Dijk (Engage Rotterdam),
Team Dam.

 

Coming soon:
De komende Engage gaat over 'Makersinitiatieven'. Bij uitstek initiatieven die door Dam kunnen groeien. Ook bij die Engage kun je weer in Dam betalen. Houd de website van Engage en Dam in de gaten dus!

 

Let op!