Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

In de zomer van 2016 studeerde Marvin Cornelis van Dongen af aan de Hogeschool Rotterdam, Bedrijfseconomie. De centrale vraag: "Wat beweegt men?".

Zijn afstudeerscriptie ging over Dam. Marvin onderzocht onder begeleiding van Dam de historie en het heden van complementaire geldsystemen. Welke vormen zijn er? Wat werkt? Wat werkt niet?

Voor de beweegredenen van Dam'mers om mee te doen, en voor het gebruik van Dam als systeem werden alle Dam'mers benaderd via een online enquete. De respons was hoog en dankzij een aantal aanvullende interviews werd het een waardevol onderzoek. De scriptie brengt Dam een aantal aanbevelingen; daar zijn we heel blij mee en we zullen er uiteraard ons voordeel mee doen. De scriptie lezen? Je vind hem hier.

Marvin studeert inmiddels in Tilburg. Team Dam bedankt Marvin voor een fijne samenwerking en de constructieve feedback. Alle succes in Tilburg en natuurlijk graag tot ziens!

Team Dam

Let op!