Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Publiciteit is belangrijk, ook voor DAM. Daarom schakelen we bliksemsnel als het appje van RTV Rijnmond 7 januari binnenkomt: ‘Kan Dam vertellen over het Rotterdams geldsysteem? We maken een uitzending over besparen.’ De groepsapp explodeert en wat een kort interview leek, groeit uit tot 2,5 uur radio op 9 januari en een video-item diezelfde dag in het Rijnmond Nieuws van vijf uur. Gaaf. 2020 begint goed.

RTVR is alvast op pad. Dam’houdster van het eerste uur, Heleen van Zantvoort, krijgt als eerste bezoek. Ze ontwerpt oersterke tassen van vinyl spandoeken en banners uit schouwburgen en theaters. Veel Dam’mers doen er hun boodschappen mee. Haar studio VanZan vult zich met Dambestuurder Klaas van der Burg en interviewer Erik Lemmers. Live op de radio: ‘Jazeker doe ik mee. 50% mag in Dam. Een fijne groep mensen die startte tijdens de financiële crisis en ik voel me ertoe aangetrokken’. Als bestuurder Arie Smitskamp aanschuift, verbreedt het gesprek zich tot de samenwerking met Stichting Prosperita die de armoede in onze stad vermindert en lokaal geld daartoe in zet. ‘Jongeren die in armoede opgroeien, krijgen 20 Dam zakgeld per week. Zo kunnen we ze begeleid leren met geld om te gaan. Dat kon nooit want er wás geen geld thuis’.

Journalist Lemmers treft Hans van Mechelen in zijn karakteristieke bus (‘Drive2Connect’). Hans vertelt enthousiast over de missie om mensen via zijn bus in contact te brengen over verduurzaming, de kwaliteit van de stad en de samenleving. Marion Groenendal schuift aan over de verkoop van haar Quantum Touch. Gina Heerenveen wordt telefonisch ingeplugd over haar Global Hats. Ze maakt (‘pimpt’) prachtige hoeden en brengt die op festivals en muziekevenementen aan de vrouw én man. Het zijn zonder uitzondering Dam’mers die al lange tijd ondernemen en handelen met Dam.

Publiciteit is belangrijk en DAM is daar niet altijd even bedreven in. Deze middag levert echter onverdachte publiciteit voor vier van onze ondernemers; vier nieuwe rekeninghouders melden zich; Dam laat via streams van zich horen; er komt een sollicitatie binnen voor het Dam kernteam en de stichting Prosperita vergroot er haar bekendheid mee. Een mooi geschenk.

Dank RTV Rijnmond. Dank iedereen die hieraan meewerkte.
Team DAM

 

Wie zaten er in de uitzending?


Uitzending gemist?

 

Let op!