Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Ze zitten in 6 VWO, Wolfert Dalton, en schrijven hun profielwerkstuk over Dam. De economieleraar was heel enthousiast over het onderwerp en dus togen Niels, Niels en Max naar de ImpactHub om Dam te interviewen.

Niels, die ene, had een Dam-rekening geopend en had wat Dam-zakgeld gekregen van zijn vader. Hij kon dus een rondje geven. Drie jus d'orange en een koffie voor de te interviewen Dam-bestuurder werd het. Vijf Dam meldde Erwin, de daghost van de ImpactHub. En onder grote belangstelling van Max en die andere Niels betaalde Niels vlotjes met de Dam app en zei: 'Goh, dat ging eigenlijk best makkelijk'.

Niels, Niels en MaxHet prima voorbereide interview duurde bijna twee uur. Het ging over overeenkomsten en verschillen met cryptomunten, over de missie en visie van Stichting Dam, hoe het begon en hoe het gaat, en nog heel veel meer. Alles werd opgenomen en ze hadden nog twee weken om het allemaal uit te werken. En tot slot nog één vraag: "Mogen we deelnemers interviewen?". Natuurlijk mag dat!

Succes Niels, Niels en Max!
Arie Smitskamp

Beste Dam-deelnemer,

Voor ons profielwerkstuk onderzoeken wij Dam en wat er voor nodig is om algemeen geaccepteerd te worden als wettelijk betaalmiddel. Het zou ons heel erg helpen als u deze enquête invult en het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Alvast bedankt,
Max van der Gaast, Niels van Rijn en Niels Stiebing"

 

(foto's: Remco Wijnings)

 

Let op!