Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Bij Dam willen we dat jouw gegevens veilig zijn en veilig blijven. Daarom zijn er eisen aan het wachtwoord dat je mag kiezen voor je Dam-rekening. We hebben daar recent een verdere verbetering in doorgevoerd.

Tot voor kort zat er een beperkte maximum lengte (16 tekens) op wachtwoorden. Een rekeninghouder 'klaagde' daarover, hij had namelijk gehoord dat 'een zinnetje' als wachtwoord sterk is. Dat klopt en dus hebben we die maximale lengte verhoogd naar 32 tekens.

Een beetje achtergrond. Eenvoudige wachtwoorden, zoals 'Qwerty', 'Welkom01', een persoonsnaam met een volgnumer erachter, ze worden in een fractie van een seconde geraden door hackers. Het gaat van eenvoudig gokken van namen, tot het uitlezen van je Facebook profiel en het maken van combinaties van namen van je familieleden en hun geboortedatums of leeftijden. Als een hacker bij jou wil inbreken en je hebt zo'n eenvoudig wachtwoord, dan loop je een grote kans dat het snel wordt geraden.

Bij Dam bevelen we aan om een niet voordehand liggende combinatie van letters, cijfers, woorden en leestekens te gebruiken. Liefst een door een password manager bedachte tekenreeks van minimaal 8 karakters. Als je een combinatie van woorden wilt gebruiken dan is dat ook sterk; dankjewel voor deze tip rekeninghouder! Dam heeft de maximale lengte van wachtwoorden opgehoogd naar 32 tekens.

Hoe je je wachtwoord van je Dam-rekening wijzigt, lees je hier in de FAQ. Doe er je voordeel mee!

Let op!