Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Begin 2022 gaat de wereld weer helemaal open, in een herstart. Mooi nieuws, maar in maart is daar opeens... inflatie. Er gebeuren heel veel dingen tegelijk, allen rond geld en waarde. Kosten van dagelijkse boodschappen lopen op, de energierekening, en we hebben nog zoiets als de toeslagenaffaire en schuldencrisis. Jongeren werpen zich hoopvol op cryptomunten, gaan speculeren. Gokreclames zijn vrijgegeven en je tv-scherm belooft gouden bergen. Meedoen in de maatschappij wordt complexer, zeker voor mensen die van een klein inkomen moeten rondkomen. De overheid komt in actie en maakt een regeling om energiekosten te kunnen dempen waar vooral hogere inkomens baat bij hebben.... Chaos alom!

We heten niet voor niets 'Stichting De alternatieve munt' en doen onze naam eer aan: we kiezen in deze turbulente tijden voor een alternatieve en meer doelgerichte invalshoek. Klein beginnen, lokale handel, betalen in lokaal geld, zoeken naar onderling vertrouwen tussen Dam rekeninghouders, los van de gemeente. Het bewijs dat het werkt is de nog immer groeiende hoeveelheid Dam betalingen. We zien dat concrete ontmoetingen met echte producten en transacties het vertrouwen laten kiemen en groeien. Tegelijkertijd vormen we onze mening over cryptomunten. Met al deze ingrediënten herschreven we onze missie en visie en bepaalden we onze strategie. Nieuwsgierig? Lees mee op www.rotter-dam.nl/missie.

In mei 2022 organiseren we een avond om te laten zien dat het werkt. Dat is het moment om je eigen plannen en ideeën voor de economische herstart met hulp van Rotterdams geld te verbeteren en meer succesvol te maken. Dus... hou je nieuwsbrief in de gaten en kom langs.

Hartelijke groet,
Ada van Dijk
Voorzitter

 

Let op!