Wij zijn Dam!

Lokale economie

met eigen betaalsysteem

voor Rotterdammers

door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Rekening openen / upgraden

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Rekening openen / upgraden

In juli 2020 schreef Dam over een constructieve bijeenkomst met de Commissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiën (MPOF) van de Gemeente Rotterdam. Wethouder Van Gils (D'66) gaf aan een plan van DAM nader te onderzoeken. Op 9 september 2020 spraken onze secretaris en jurist met de wethouder.

Het resultaat was teleurstellend. De Commissie MPOF en het Dam bestuur hoopten op een wethouder die zocht naar mogelijkheden voor Rotterdamse ondernemers maar het liep anders. Van Gils bleek het plan zuiver juridisch te hebben beoordeeld en hecht geen bijzondere waarde aan stimulansen voor de lokale economie. Dam is het uiteraard oneens met de terugtrekkende beweging en ook met de motivatie. Maar we weten ook dat wanneer een wethouder niet wil, dat er dan ook niets gebeurt.

Gelukkig voor de stad zit Dam 'in de wedstrijd' met een houding van "als het niet met de Gemeente gaat, dan maar zonder". En zo komen we er ook wel natuurlijk!

Met dank aan de Commissie MPOF en Dam bestuurders Ada en Andreas,
Team DAM.