Hallo, wij zijn Dam!

Dam is Rotterdams geld

Het is eerlijk, warm en
houdbaar

Een tweede portemonnee?
Liever lokaal?
Eerlijker geld?
Ons eigen geld?

Zo werkt het

Zakelijk

Rotterdamse Ondernemer?

Open hier gratis je zakelijke rekening

Gratis adverteren
1% contributie
Gratis betaalapp
Renteloos krediet

Open rekening

Particulier

Ondernemende Rotterdammer?

Open hier gratis je particuliere rekening

Gratis adverteren
1% contributie
Gratis betaalapp

Open rekening

"Vanessa, Louise (8 jaar) fietst op een te hoge fiets rond, levensgevaarlijk! Het gezin telt drie kinderen en zij delen met zijn allen de fiets van de oudste, en die is 12 jaar" aldus een bezorgde buurtmoeder. Vanessa zet zich met haar stichting Stem zonder Gezicht in voor de meer dan 40.000 kinderen in Rotterdam die in armoede opgroeien.

"Arie, een funding voor een kinderfiets met de Dam, is dat iets wat kan?": vroeg Vanessa. "Probeer het!" was Arie zijn antwoord. Tot Vanessa's grote blijdschap steunden Dam'mers haar oproep en binnen een week had ze voldoende Dammetjes om bij de Rotterdamse Rijwielherstellert een super leuke meisjesfiets aan te schaffen.

De Rotterdamse Rijwielherstellert ziet de nare gevolgen van schulden en armoede om zich heen en wil heel graag ook iets doen om de pijn te verzachten. Hij stelde daarom een tweedehandsje voor waardoor de gedoneerde Dammetjes opeens dubbel zoveel waard werden. Twee fietsjes voor de prijs van één, om nog een kind vrijheid en veiligheid te schenken.

Van de verdiende Dam gaan de mensen van De Rijwielherstellert dineren bij restaurant La Bandera, van Irving Eleonora op de Nieuwe Binnenweg. En wat hij ermee gaat doen? Zoals het hoort: ook weer lokaal besteden, bij een Rotterdamse ondernemert.

Mooie actie Vanessa, dankjewel!
Team Dam