Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

"Vanessa, Louise (8 jaar) fietst op een te hoge fiets rond, levensgevaarlijk! Het gezin telt drie kinderen en zij delen met zijn allen de fiets van de oudste, en die is 12 jaar" aldus een bezorgde buurtmoeder. Vanessa zet zich met haar stichting Stem zonder Gezicht in voor de meer dan 40.000 kinderen in Rotterdam die in armoede opgroeien.

"Arie, een funding voor een kinderfiets met de Dam, is dat iets wat kan?": vroeg Vanessa. "Probeer het!" was Arie zijn antwoord. Tot Vanessa's grote blijdschap steunden Dam'mers haar oproep en binnen een week had ze voldoende Dammetjes om bij de Rotterdamse Rijwielherstellert een super leuke meisjesfiets aan te schaffen.

De Rotterdamse Rijwielherstellert ziet de nare gevolgen van schulden en armoede om zich heen en wil heel graag ook iets doen om de pijn te verzachten. Hij stelde daarom een tweedehandsje voor waardoor de gedoneerde Dammetjes opeens dubbel zoveel waard werden. Twee fietsjes voor de prijs van één, om nog een kind vrijheid en veiligheid te schenken.

Van de verdiende Dam gaan de mensen van De Rijwielherstellert dineren bij restaurant La Bandera, van Irving Eleonora op de Nieuwe Binnenweg. En wat hij ermee gaat doen? Zoals het hoort: ook weer lokaal besteden, bij een Rotterdamse ondernemert.

Mooie actie Vanessa, dankjewel!
Team Dam

Let op!