Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

28 september 2018 - Burgemeester Aboutaleb ontvangt, uit handen van Museum Rotterdam curator Nicole van Dijk, het eerste exemplaar van 'Echt Rotterdams Erfgoed'.

Het boek, deel 1, beschrijft en toont, met prachtige foto's door Rob Hilz, 55 'doorzetters, aanpakkers en verbinders' die onze stad rijk is. Natuurlijk de burgemeester zelf (#0003) maar ook de Giovanni van Bronckhorst Foundation, Rotterzwam, de sambalman, de West-Kruiskade, de ss Rotterdam, Jinai Looi van Het zesde geluk, BlueCity, de Pauluskerk en zoveel meer mooie Rotterdamse begrippen. En natuurlijk onze eigen Dam, Rotterdams geld (#0027).

De Gelukzoekers presenteerden het Echt Rotterdams Erfgoed ofwel ERE-lied. Het schalmde door het Timmerhuis: "Daarna een balletje van Schell, ken je betalen met de Dam". Prachtig toch?

Je vindt de hele collectie op de website van Museum Rotterdam, en nu dus ook in het boek. En zodra het ERE-lied online beschikbaar is, vermelden we dat hier.

Let op!