Wij zijn Dam!

Lokale economie

met eigen betaalsysteem

voor Rotterdammers

door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Rekening openen / upgraden

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Rekening openen / upgraden

Alles wordt duurder, behalve je Dam rekening. Met ingang van 2016 verlaagt Dam de transactiekosten naar nul.

Ze zaten soms een beetje dwars, die transactiekosten. Met name bij onze particuliere rekeninghouders. Had je 5 Dam op je rekening en wilde je bijvoorbeeld een evenement bijwonen voor 5 Dam, dan lukte de betaling niet wegens de transactiekosten van 0,07 Dam. En daarom heeft Dam besloten de transactiekosten te verlagen naar nul.

Het tarief voor contributie blijft ongewijzigd op 1% van je saldo, alleen indien je positief staat en steeds in rekening te brengen per de eerste dag van de maand. Dam vindt dat geld moet rollen en dit systeem van ‘contributie naar draagkracht’ moedigt dat aan.

Contributie en transactiekosten vormen samen de kosten van een Dam rekening. Voor rekeninghouders met een saldo dat niet structureel boven de 1.000 Dam uitkomt is Dam dan bij verre de goedkoopste zakelijke bankrekening van Nederland.