Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

(persbericht)
Stichting Dam (Rotterdams Geld) verviervoudigt het rentevrij krediet voor zakelijke rekeninghouders. Ze introduceert hiertoe per direct drie nieuwe rekeningvarianten die daarnaast meer advertentieruimte en persoonlijke aandacht bieden. Dam versnelt hiermee haar plannen vanwege de actuele problemen bij ondernemingen en zelfstandigen.

Om ondernemers beter van dienst te zijn, komt DAM naast haar basisvariant met de rekeningsoorten Zakelijk Standaard en Zakelijk Plus. De drie bieden 250, 1000 en 2000 Dam rentevrij krediet. Eén Dam staat daarbij voor één euro. Rekeninghouders kunnen nu bovendien tot honderd advertenties plaatsen zonder meerkosten op de online Dam-markt. Openen van een Basisrekening voor ondernemers blijft gratis. De varianten Standaard en Plus worden in euro’s betaald.

Ook particulieren hebben nu keuze: de basisvariant die je gratis opent, krijgt gezelschap van de Particulier Standaard voor reguliere gebruikers. Deze laatste biedt meer advertentieruimte en wordt in euro’s betaald.

Dam biedt nu vijf rekeningen, drie voor ondernemers en twee voor particulieren. De eurokosten zijn laag: twee of acht euro per maand voor de betaalde varianten. Het staat rekeninghouders vrij om te upgraden of niet. Voor elke rekeningsoort blijft de vertrouwde ‘contributie naar draagkracht’ gelden. De hoogte daarvan varieert per rekening.

Dam introduceert hiermee na zeven jaar haar eerste - in euro - betaalde rekeningvarianten. Het maakt de organisatie stabieler in de komende jaren van opschaling en professionalisering. In euro betaalde rekeningen zijn een aanvulling op de donaties tot nu toe en komen tegemoet aan wensen van geënquêteerde rekeninghouders.

Voorzitter Harry te Riele roept juist nu op lokaal te betalen: “DAM heeft bewezen een betrouwbaar platform te zijn. Ik roep elke Rotterdammer en Rotterdamse organisatie op om elkaar te steunen met deze tweede portemonnee. Vraag je boekhouder om mee te doen, je energieleverancier, je tekstschrijver, koffieleverancier en de gemeente. Geef zelf het voorbeeld, open je rekening bij ons en vermeld dat op je facturen en offertes. Juist nu heeft handelen in lokaal geld zin. Aan onze bestaande rekeninghouders vraag ik: overweeg serieus je upgrade, je hebt er voordeel van en het versterkt de stichting bovendien. Dam is niet the next fraud in geldland. Dam is Rotterdams geld.”

Voor wie al een particuliere of zakelijke DAM-rekening heeft, verandert er niets. De vertrouwde rekeningen zonder eurokosten blijven bestaan. Upgraden kan per direct. Aan het toekennen van de hoogste kredietruimten gaat een kort gesprek vooraf.

Let op!