Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Op 17 juni ontmoette Dam de Amsterdamse Noppes, een alternatieve munt uit onze hoofdstad, sinds 1993.

De ontmoeting vond plaats bij Waardeloos, de coffeecorner van de popup store aan de Coolsingel, alwaar je je koffie in Dam betaalt. Aanwezig waren afvaardigingen van het Dam stichtingsbestuur en het Noppes verenigingsbestuur. Noppes kent een vergelijkbaar aantal deelnemers als Dam. Ze waren ooit groter, wel meer dan 1000 deelnemers waren er destijds. Waar Dam zich richt op ondernemende Rotterdammers, richt Noppes zich voornamelijk op particulieren.

Uitvoerig werd stilgestaan bij de opkomst van alternatieve munten in het algemeen en van Noppes en Dam in het bijzonder. Er bleken qua gedachtengoed en idealen vele overeenkomsten en er werden vele ideeën uitgewisseld. Je B&B in Amsterdam betalen in Dam? En een Amsterdamse B&B houder die z'n koffie op de Coolsingel vervolgens met die Dam betaalt? Uitwisselbaarheid van Noppes en Dam? Andere samenwerkingsvormen? Zomaar een aantal van de vraagstukken die ter tafel kwamen. Het was een leuk en constructief gesprek en Dam kijkt uit naar een vervolg!

 

Let op!