Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Telefoon donderdagochtend. Telefoon vrijdagmiddag. 'n Amsterdammer. 'n Dordtenaar.

Twee ZZP-ers. A'dammer betrokken bij een al lang bestaand netwerk. Komt voort uit krakersbeweging. Dordtenaar juist bij een nieuw zoekproces met woningcorporaties en zorginstanties. 'Jullie site is fantastisch - niks meer aan doen, ik wou dat die van ons er zo uitzag'. Ik dank A'dam voor zijn hartelijke compliment. 'Jullie site steekt met kop en schouders boven andere uit. Na VPRO's Tegenlicht komen we op andere geldsystemen en ik heb er heel wat gezien nu. Ik dank oprecht ook Dordt.

Beiden peilen samenwerking. Ik stuur ze met klein huiswerk eerst terug naar hun omgeving. Tot over een week. Misschien twee.

En intern bij ons, Dam? Als je toch eens wist hoeveel moeite en discussie en werk er achter juist dít onderdeel, de website, van ons zit. Alle credits voor degenen die er doorlopend aan sleutelen. Bevestiging van twee zo uiteenlopende bronnen fleurt op.

Gisteren alleen al kwamen er vier nieuwe rekeninghouders binnen. Jij nog niet? Zo ja, dankjewelkom. Zo nee: Start met Dam! We geven je een tweede portemonnee bovenop de euro. En ieder die een Damrekening opent geeft het signaal dat geld heel anders kan.

Had ik het trouwens al over 't video-interview afgelopen week? Over het vermetele plan op te stomen naar duizenden accounts? Over onze wervingsmiddagen met peperkoek en alle lol van dien? Cas zei voor de camera destijds toen we startten: 'Geld moet weer plezier opleveren'. Het begint er aardig op te lijken, er gebeurt zóveel!

Het lijkt langzamerhand tijd te worden voor de vraag of we er alleen voor Rotterdam zijn. Tijd voor een heisessie misschien.

Fijn weekend Rotterdam'merts. Fijn weekend, explorerende landgenoten. Fijn weekend, zoekend NW Europa. Benieuwd wat er komende week weer gebeurt.

Harry te Riele
Voorzitter Dam

Let op!