Wij zijn Dam!

Lokale economie
met eigen betaalsysteem
voor Rotterdammers
door Rotterdammers

Zo werkt het

Zakelijk

Dam biedt Rotterdamse ondernemers drie rekening­varianten met rentevrij krediet en adverteer­­­mogelijkheid voor je producten of diensten.

Meedoen

Particulier

Dam biedt ondernemende Rotterdammers twee rekening­varianten met adverteer­­­mogelijkheid voor je fiets, je stekjes of pannen­koeken.

Meedoen

DamPay

Betaal gemakkelijk,

veilig en snel

dampay.nl

DamMarkt

Koop lokaal,

verkoop lokaal

dammarkt.nl

'Vaste' koers

1 Ð = 1 €

Meer weten

Op 21 augustus vond het eerste Dam event plaats in Rotterdam. Mede dankzij een gevarieerde opkomst werd het een interessante en leuke avond.

Er waren deelnemers, aspirant deelnemers en meedenkers; uit Rotterdam, de regio, en zelfs uit Amersfoort en Nijmegen. Dam-teamlid Bob Bennink regisseerde het gesprek tussen deze groepen. Concepten werden besproken, de werking van het systeem, en deelnemers deden concrete suggesties voor verdere verbetering. Het werd een geanimeerde discussie en enkele bezoekers openden direct een Dam-rekening.

Vertrouwen

Dam-deelnemer Hans Wegman, directeur van Memocom bv, verwoordde het als volgt:

“Ik was nieuwsgierig naar het DAM-initiatief en had mij al aangemeld, maar nog geen transactie gedaan. Ik kwam hier vanavond om te zien wie de mensen achter de Dam zijn. Het is een goed verhaal en ik ben zeer enthousiast over het initiatief. Ik ga ermee aan de gang en zal mijn contacten graag uitnodigen om mee te doen.”

Een koekje van eigen Dam

Arta la Tarta, Dam-deelnemer van het eerste uur, verzorgde lekkers bij de koffie. En wat voor lekkers! Het Dam bestuur was verguld met haar logo op de koekjes, het zag er echt prachtig uit. Eigenaresse Marja Brand zette haar bedrijf ermee in de schijnwerpers en legde direct contact met een mogelijke toeleverancier, die op zijn beurt direct een rekening opende. En zo helpt de Dam ondernemers op weg en breidt ons netwerk zich stapje voor stapje verder uit.

Locatie en fotografie

Boudewijn van der Sar van Workspot Rotterdam verzorgde de locatie en fotograaf Martin Bouwman de fotografie.

Wervingspremie als dank

Bob bedankte de bezoekers en had nog een, letterlijk, waardevol cadeautje: alle bezoekers krijgen voor iedere nieuwe zakelijke deelnemer die zij werven 5 Dam aan wervingspremie. Deze actie loopt 2 weken (tot en met woensdag 4 september).

 

Let op!