WarmRotterdamAl sinds voorjaar 2015 hebben Pauluskerk en Dam contact over de vraag of lokaal geld de armoedeproblemen in Rotterdam kan helpen verminderen. Dat die vraag bloedserieus is, blijkt uit dit citaat op de website van de Pauluskerk:

'Altijd weer die schulden. […] Ruim 18% van de Rotterdammers leeft onder de armoedegrens. Bijna 120.000 mensen. Eén op de vier Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Volgens de Rotterdamse Rekenkamer kampen meer dan 100.000 huishoudens met ernstige schulden; een kwart daarvan kan niet meer worden afgelost.' Was getekend Dick Couvée.

Afgelopen maanden intensiveerde ons overleg in de aanloop naar een nieuw initiatief van de Pauluskerk: Warm Rotterdam. Warm Rotterdam is een beweging tegen armoede. Couvée: 'Velen vinden dat het anders moet en anders kan. Zij geloven in Rotterdam. Niet in het harde Rotterdam van "zoek het zelf maar uit". Wel in het zachte Rotterdam van ik voor ons allen.'

Dam was genodigde bij de aftrap van de beweging, op 31 januari. Het ontwerpen van een constructie op basis van lokaal geld is één van de serieuze opties voor de toekomst. Wij werken hier graag aan mee.

Meer over Warm Rotterdam lees je hier.

Wordt vervolgd.

Let op!