Dam gaat voor het Stadsinitiatief 2014 en voor een mooier en sterker Rotterdam.

Met het Stadsinitiatief bouwt de Gemeente Rotterdam aan een mooiere en sterkere stad. Dat leverde de stad een luchtsingel (winnaar 2012) en een schaatsbaan (winnaar 2013) op.

Het plan om Rotterdam te versterken met een alternatieve munt is niet nieuw; die munt die is er al! Je leest er alles over op onze website. Dam startte in augustus 2013 en staat als een huis. Wat is dan ons plan voor het Stadsinitiatief 2014?

Stichting Dam wil de financiële injectie die het Stadsinitiatief doet herinvesteren in de stad. Niet één winnaar, nee, tientallen winnaars!

Er is 3 miljoen euro beschikbaar. Stichting Dam wil het overgrote deel daarvan converteren naar Dam en dan herinvesteren onder Dam rekeninghouders. Die constructie hebben we als bestuur van Stichting Dam zorgvuldig uitgewerkt en voorbereid.

En zo kunnen we bijvoorbeeld 6 plannen van 500.000 Dam mogelijk maken, of 30 plannen van 100.000 Dam, of 60 plannen van 50.000 Dam. Hoe de precieze verdeling plaatsvindt bepalen we met een toezichthouder of beoordelaar namens het Stadsinitiatief.

We horen je denken: slaagt mijn plan wel als ik al mijn inkopen ervoor in Dam moet doen. Stichting Dam weet dat zeker! Als jouw leveranciers weten dat er zoveel Dam in omloop komt, openen zij zeker een Dam rekening.

Wist je dat een euro na gemiddeld 2,4 transacties de stad uit is? Dam niet, die blijft in Rotterdam en daarmee is het effect van het Stadsinitiatief op onze stad vele malen groter.

En zo bouwen Rotterdamse ondernemers en ondernemende Rotterdammers met Dam aan een betere stad.

 

Meer informatie:

 

 

Let op!