Het Fonds Prosperita Rotterdam biedt jongeren budgetcoaching en geeft ze zakgeld. Zo leren ze met geld omgaan en hebben ze een grotere kans op een financieel gezonde toekomst.

Een groep Rotterdamse scholieren, door hun schooldirectie voorgedragen, beet het spits af. Ze openden een Dam-rekening en ontvangen sinds enige tijd zakgeld, in Dam. Bij de uitleg hoe je met Dam kunt betalen kregen ze te horen over de DamKnip. Geen van de leerlingen wist dat 'knip' een oud woord voor portemonnee is. Ze keken ons wat glazig aan...

Een mooi moment om de scholieren te vragen wat dan wél een goeie naam zou zijn. Iets met 'wallet, pay, of app' waren de reacties. Team Dam gaat met onze jongste rekeninghouders mee en kiest voor DamPay, als opvolger van die ouwerwetse DamKnip.

Scholieren: dankjewel voor de tip!
Team Dam

ps
Wil ook jij als rekeninghouder meedenken of heb je suggesties voor verbetering, dan horen we die graag via info@rotter-dam.nl. En wil je meehelpen met het zakgeldproject van Prosperita, bijvoorbeeld als winkelier waar het zakgeld besteed kan worden, neem dan contact op met het fonds via www.prosperita.nl.

 

Let op!