Vraag? Antwoord!

Meer weten? Ga naar de  lijst met veelgestelde vragen of gebruik de zoekfunctie rechts bovenin je scherm.

 

Advertenties plaatsen

Als je advertentie is verlopen of deze dreigt te verlopen, dan kun je met een eenvoudige handeling de advertentie weer langer geldig maken.

Verander eerst de startdatum geldigheid van de advertentie in de einddatum geldigheid -1 dag.

Verander vervolgens de einddatum naar de toekomst, zover als wat bij jouw type lidmaatschap mogelijk is (zie www.rotter-dam.nl/tarieven).

Je prijs kun je aangeven in het 'Damdeel', het 'Eurodeel', de tariefsoort en het btw-tarief. De prijs die je invult in je advertentie is inclusief de eventueel van toepassing zijnde btw. Je kunt daarmee dus aangeven in welke valuta je de btw betaald wilt hebben.

Voorbeeld 1:

Een grafische vormgever ontwikkelt een beeldmerk voor je voor in totaal 200 (Euro + Dam, excl. 21% btw). Dat komt dus neer op een totaalprijs van 242 (Euro + Dam, incl. btw). Ze wil de omzet in Dam en de btw in Euro hebben. De Dam advertentie wordt dan:

  • 200 Dam + 42 Euro

De vormgever moet de 42 euro btw afdragen en de evt. koper mag deze terugvorderen.

Voorbeeld 2:

Een bakker verkoopt brood voor een stuksprijs van 2,50 euro (incl. 6% btw). Dam'mers mogen de helft in Dam betalen. De Dam advertentie is eenvoudig:

  • 1,25 Dam + 1,25 Euro


De koper is veelal een particulier en die heeft geen weet van de btw. De bakker moet 6% (is 0,14 Euro) omzetbelasting afdragen.

Voorbeeld 3:

Een marketeer organiseert een workshop en deelname kost 15 Dam per persoon, incl. 21% btw. Ook deze advertentie is eenvoudig:

  • 15 Dam + 0 Euro


En als een deelnemer een factuur verlangt? Die wordt dan 12,40 Dam + 2,60 Dam btw. De deelnemer mag op basis van deze factuur 2,60 Euro btw terugvorderen en de marketeer moet eenzelfde bedrag afdragen.

Voorbeeld 4:

Een jurist hanteert een uurtarief van in totaal 100 (Euro + Dam, excl. 21% btw). Dat komt dus neer op 121 (Euro + Dam, incl. btw). Hij/zij wil zich voor 80% in Dam laten betalen en voor 20% in Euro. Hoe je de prijs in een Dam advertentie weergeeft, hangt af van hoe je de btw wilt verrekenen.
Opties voor Dam advertentie:

  • 96,80 Dam + 24,20 Euro (btw over Dam en Euro-deel verdelen in 80/20 verhouding)
  • 80,00 Dam + 41,00 euro (incl. 21 Euro btw)
  • 101,00 Dam + 20,00 euro (incl. 21 Dam btw)

In verband met de btw-afdracht aan de belastingdienst, altijd in euro's, lijkt de 2e optie (laat de btw in Euro's betalen) het verstandigst. De jurist moet 21 Euro per uur afdragen en de inhurende partij (koper) kan 21 euro per uur terugvorderen.

 

Dat verschilt per soort rekening dat je aanhoudt. Zie het overzicht op de pagina producten en tarieven.

Op www.rotter-dam.nl staat waar je het Dam team kunt treffen en meer. Wil je ook jouw evenement op die agenda?