‘There is a lot of pain in my sector. That’s why I’m so interested in your community currency Dam.’ Aan het woord is Eldridge Labinjo, danstheaterproducent in Londen en Rotterdam.

Is het koppelen van de parallelle munt Dam aan de wereld van de kunsten ‘easing the pain’ of een onzinnige combinatie voor onze stad? Deze vraag zetten de organisatoren centraal op het achtste Damevent, 22 mei 2014, 19.30 aan de Coolsingel 71. Een bijeenkomst voor iedereen die dit onderwerp intrigerend vindt.

Op dit moment lijken de routines van de euroruimte uitzonderlijk slecht te passen bij wat uitvoerend en beeldend kunstenaars nodig hebben om soepel te kunnen draaien. Het gevolg lijkt dat teveel mensen hun passie niet uitoefenen, dat teveel talent verloren gaat en dat ons land een te groot deel van een sector ziet afglijden. Het ziet er niet naar uit dat deze situatie op korte termijn verandert.

Toch heeft Nederland misschien juist nu een sterke kunstsector nodig. Er zijn op praktisch alle maatschappelijke fronten diepgaande veranderingen gaande en de toekomstbeelden zijn niet helder.

Dam is een nieuw parallel geldsysteem, opgezet door acht onafhankelijke stadgenoten om ondernemende Rotterdammers financieel ruimer in hun jas te laten zitten. Filosofie: als het de ondernemingen in onze stad beter gaat, worden er héél veel mensen gelukkiger. 2014 en 2015 worden de uitbreidingsjaren: bouwen aan een zo mooi mogelijk netwerk.

De organisatoren van het achtste Dam event op 22 mei vragen zich af of Rotterdamse kunstnetwerken soepeler draaien als ze massaal Dam omarmen. Als bijvoorbeeld docenten, kaartverkoop, rekwisietenbouw, apparatuurverhuur, roadies, galleries, docenten, communicatie en honoraria deels in Dam verlopen? Het wordt een verkenning. Snuffelen over en weer. Kijken of dit een dood paard is of een intrigerend beeld voor de nabije toekomst.

Kom ook. Doe mee. Ook als je (nog) geen Damrekening hebt. Entree is gratis en voor iedereen. Heb je de gelegenheid, eet dan vooraf een eenvoudige maaltijd mee voor een bescheiden bedrag in euros of Dam. Geef dat aan bij je aanmelding voor de catering!

 

Datum : 22 mei 2014 
Aanvang  : 19.30u 
Locatie  : Aanschuiflokaal, Coolsingel 71, Rotterdam 
Aanmelden : Via Facebook of mail naar info@rotter-Dam.nl

 

 

 

 

Let op!