Op 23 september organiseerde de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam op de Erasmus Universiteit Rotterdam een debat over lokale geldsystemen.

Onder leiding van oud haven- en economiewethouder Wim van Sluis debatteerden Suzanne Bijkerk (Assistant professor Monetaire economie) en Harry te Riele (Voorzitter Dam) over nut en noodzaak van een alternatief als de Dam.

Met dank aan zo'n 40 mondige studenten werd het een levendige discussie. Suzanne Bijkerk was positief maar ook kritisch. Harry te Riele bleef benadrukken dat initiatieven van het kaliber Dam sinds mensenheugenis de drijfveren zijn achter groei, innovatie, transitie.

Wim van Sluis stelde de studenten meerdere vragen. Het merendeel dacht dat je Dam kon gebruiken voor belastingontduiking. Harry te Riele en Wim van Sluis (zelf belastingdeskundige) legden haarfijn uit dat dat bij Dam dus niet zo is. De Staatssecretaris heeft bepaald dat alternatieve geldsystemen 'gewoon' belastingplichtig zijn en Dam heeft dat in overleg met o.m. DNB en AFM goed in haar oren geknoopt.

Op de slotvraag of Dam een bijdrage levert aan de Rotterdamse economie gingen vrijwel alle handen overtuigend in de lucht. Dam helpt!

 

EFR poster 


Meer informatie: zie de website van de EFR

 

Let op!